Uniwersytet Malucha w Kostrach Noskach - II spotkanie

W imieniu Grupy Nieformalnej pod patronatem Fundacji Larus z przyjemnością prezentujemy relację z II warsztatu w ramach "Uniwersytetu Malucha w Kostrach Noskach", który odbył się dnia 19 maja 2019 roku. Tym razem uczyliśmy się, jak przygotować zdrowe słodycze. Był przepis na owsiane pieguski, kulki o smaku chałwy, kulki marcepanowe, jaglane batony a'la bounty, granolę czekoladową, blok czekoladowy, sałatka owocowa i koktajle - pomarańczowo - bananowy, bananowo - truskawkowy, czekoladowy. Ta częsć warsztatów poprowadziła pani Magdalena Mickiewicz - Kulesza. Potem po dekustacji efektów naszej pracy, przyszedł czas na zabawę z mąką i oliwką. Pianka do golenia miała służyć do zrobienia portretów księżnej Czartoryskiej, ale innwencja twórcza dzieci nie ma granic :) Jednak za ten uśmiech malucha, było warto:)   Zobaczcie sami!!!

Inicjatywa jest realizowana w ramach projektu „Podlaskie Lokalnie” dofinansowanego ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich. Regionalnymi Operatorami Projektu są: Fundacja OKNO NA WSCHÓD oraz Fundacja Podlaski Instytut Rzeczypospolitej Suwerennej”.

grafika-podlaskie-lokalnie-1.jpg