Dzień Babci i Dziadka 2015

23 stycznia 2tn_dsc01285[1].jpg015 roku w naszej szkole obchodziliśmy Dzień Babci i Dziadka. Po części artystycznej w wykonaniu wszystkich klas i oddziału przedszkolnego nasi goście zostali porwani do wspólnej zabawy. Dzieci odczytały dziadkom wiersze, które specjalnie dla nich napisały. Było wesoło, czasami łzy pojawiały sie w oczach naszych dziadków czy dzieci. Teraz przyszedł czas na zabawę. Najpierw były wspólne tańce prowadzone przez panią Zuzię. Następnie odbyły sie konkurencje miedzy dziadkami a naszymi uczniami. Szymon z klasy VI poprowadził zabawę "Zgadnij co mam napisane na czole", którą wygrali uczniowie. Potem Dominika z klasy IV przeprowadziła kalambury zakończone remisem. Na koniec Agnieszka z klasy VI zaprosiła drużyny do zabawy w malowanie z ograniczoną liczba kresek. Tym razem to babcie rozłożyły na łopatki naszych uczniów! To nie był koniec atrakcji. Każda babcia i dziadek pozowali młodym artystom, którzy przygotowywali ich portrety. Dopiero teraz nasi goscie mieli czas, by usiąść przy wspólnej kawie i ciastku i odpocząć po zabawach.

Czas minął szybko. Cóż, naszym Babciom i Dziadkom chcemy jeszcze raz życzyć wszystkiego co najlepsze z okazji ich święta!

Zapraszamy do Galerii!